Válassz ládát méret alapján!

Elérhető a webshopunkban az Apple Pay & Google Pay

ApplePay GooglePay

 

TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Dobozrendelő blog

A szállító láda kiválasztásának szempontjai.

dobozrendelo.hu
dobozrendelo.hu
A szállító láda kiválasztásának szempontjai.

Szállító ládát keresel?

Pár kérdéssel szeretnék a segítségedre lenni. Ha ezekre a kérdésekre tudod a válaszokat, akkor keress minket – hívj (+36305850159) vagy írj (info@dobozrendelo.hu) - és kiválasztjuk számodra a tökéletes ládát.

 

A szállító láda kiválasztásának szempontjai.

 

 

Az első és legfontosabb kérdés: Milyen terjedelmű a szállítandó termék?


Fontos, hogy beleférjen a kiválasztott ládába a termék. A ládákat viszont nem véletlenszerű méretben gyártják, hanem az EURO raklap méretéhez igazítva, hogy a szállítás során a raklapra helyezve, rakatolva egyszerűbb legyen a szállítás, vagy a raktárakban a raklapos polcokra könnyebb legyen az elhelyezés.


Egy EURO raklap 1200x800 mm. Ezt a méretet felezik 800x600 mm, normál ládákból ez a legnagyobb méret, negyedelik 600x400 mm, nyolcadolják 400x300 mm, tizenhatodolják 300x200 mm, harminckettedelik 200x150 mm.

Ezekben a méretekben lehet hozzájutni a legtöbb dobozhoz.
Ritkán, de előfordulnak ettől eltérő méretű ládák is. (pl: Maxi Klt Láda (1200x400x147 mm)


Létezik egyedi méretben gyártott tárolóláda is, ezek oldal és fenék lemezeit egy stabil profilkeret fogja össze. 5-6 hét alatt gyártják le és kis darabszámnál nagyon magas áron készítik el.

Hány kilót pakolhatok egy ládába? Mekkora a ládák terhelhetősége?

A legtöbb műanyag láda 10-20 kg-os terhelhetőségű. Persze ennél nehezebbet nem is lehet felemelni, mozgatni kézi erővel.
Léteznek erősített aljú ládák, melyek teherbírása 35 kg is lehet.

Legyen fedele? A fedél levehető legyen, vagy zsanéros? Elég egyetlen fedél a rakat tetejére? Plombálható legyen a fedél? Ha igen, milyen plombát használnál? Pántolható legyen a fedél?

Vannak ládák melyeket, ha egymásra helyezünk egymás oldalfalára ülnek fel (Euro ládák), vannak amelyek egymás fedelére (többfunkciós tárolóládák fedéllel).

Vannak, amelyek fedél nélkül egymásba csúsznak (többfunkciós tárolóládák fedél nélkül),

vannak, melyeket átfordítva lehet egymásba csúsztatni (rakásolható ládák)

Szeretnénk helyet spórolni, ha üres a láda?

Fontos lehet, hogy ha üresen is mozognak a ládák, akkor minél kevesebb helyet foglaljanak, így csökkentve a szállítási költséget vagy üresen a raktárban állva a raktározási költséget.

Erre remek megoldás az ipari összecsukható ládák, melyek összecsukott állapotban akár 80%-os helymegtakarítás is elérhető. Teherbírásuk általában azonos a normál ládákkal. Ezekből is létezik fedeles és fedél nélküli kivitel.

Milyen legyen a láda színe?

A legtöbb gyártó egy alapszínben készíti ládáit. Ezek legtöbbje raktárról, gyors kiszállítással elérhető, nagy darabszámokban is. Ha egyedi színben van szükség a ládákra, biztosan várnunk kell rá. Ezek gyártása 6-8 hét között szokott alakulni. Vannak gyártók (pl. AUER) akik akár 1 db-ot is legyártanak a kért színben, de ennek az ára 40 szerese az alapárnak, 40 db esetén már csak a duplája és így csökken raklap mennyiség esetén majdnem alapárig.

Más gyártók minimum rendelési mennyiséget határoznak meg. Ez a mennyiség általában 400 és 1000 darab körüli.

Legyen-e egyedi jelölés, felírat a ládán?

A ládákat egyedi ajánlat alapján, forró dombornyomással is tudjuk logozni, feliratozni. Ennek ára függ a nyomott oldalak számától, a nyomat színeinek számától, a nyomat méretétől. Ebben az esetben egy nyomat klisét is készít a gyártó, mely későbbi rendelésnél is használható lesz. A nyomtatás 3-4 héttel megnöveli a szállítási időt.

Cégünk vállal jelölő matricázást is. Ebben az esetben az alapszínű terméket, nagy felületen, a kívánt színű kopásálló matricával látjuk el vagy a kért logót ragasztjuk fel. Ez kis darabszám esetén nem jelent nagy költséget és nem is kell rá több hetet várni.

+1 Szeretnél a rakásolt ládákból terméket kivenni?

Vannak speciális szállító ládák, melyeknek egyik oldala nyitott, vagy nyitható, vagy egy plexi lappal van csak zárva. Ha a ládában lévő termékhez hozzá akarunk férni vagy csak látni szeretnénk melyik ládában mi van, akkor erre is tudunk megoldást nyújtani.Vedd figyelembe ezeket a szempontokat és jól fogsz választani, keress minket bátran, ha ládára van szükséged!